Om

Jørgen Sølvsten er født i 1950. Han er oprindelig uddannet som tjener på Rest. Skovbakken i Silkeborg, fra 1966 til 1969, og der fik han interessen for selskabsmusikken og den specielle niche det er, at spille og synge for folk i sluttede selskaber. Så harmonikaen, som Jørgen havde startet sin musikalske karriere på som syvårig, blev skiftet ud med et elektrisk orgel af mærket Teisco. Det blev dog ikke selskabsmusikken i første omgang.

I årene 1968 – 69 startede Jørgen, sammen med et par andre musikere Danseorkestret ” Sølvstens trio”

Og efter endt uddannelse, og et enkelt år som tjener, blev det daglige job skiftet ud med et par 7-4 jobs, så orkestret kunne komme ud at spille til bal i Weekenden.

Det gik fantastisk godt for orkestret og da de begyndte at optræde på de større dansesteder, blev navnet ændret fra dansk til engelsk og nu hed bandet så SILVERSTONES.
I 1973 droppede alle tre musikere så det daglige job og begyndte at spille professionel 5-6 dage om ugen. Samtidigt var Jørgen begyndt at komponere musik så der blev også indspillet plader og bånd ind i den periode. Jørgen har bl.a. komponeret Silkeborgvalsen i forbindelse med Regattafesten i 1982 i Silkeborg hvor Silverstones spillede sangen på havnen for 60.000 mennesker.